Társadalmi felelősségvállalás

Az MVM Mátra Energia Zrt. társadalmi felelősségvállalási programja keretében több civil szervezetet támogat.


Megalakulása óta folyamatos támogatója a Gyermekeinkért Mátrai Erőmű Alapítványnak, melynek célja az elhunyt és halálukig a Mátrai Erőmű állományába tartozó munkavállalók tanuló, valamint szociálisan rászoruló kiskorú, vagy szellemi fogyatékos nem tanuló gyermekeinek anyagi támogatása. A támogatott gyermekek havi rendszeres pénzösszeget kapnak, ezen felül szeptemberben beiskolázási támogatást, decemberben karácsonyi egyszeri támogatást nyújt az alapítvány. 2020-ban 23 gyermek tanulmányaihoz járult hozzá az alapítvány.


A társaság hagyományosan anyagi támogatásban részesíti a Bányász Kultúráért Alapítvány Fúvószenekarát, melynek célja a bányászi hagyományokhoz szorosan kötődő zeneművek repertoáron tartása, a hagyományok ápolásának átadása a fiatalok számára. Ennek érdekében a zenekar rendszeresen részt vesz Visonta, Bükkábrány, Gyöngyös és a környező, települések kulturális rendezvényein, és elmaradhatatlan szereplői a Mátrai Erőmű ünnepségeinek.


A Mátrai Erőmű saját sportegyesülettel rendelkezik, melynek elsődleges célja a rendszeres sportolás, testedzés, a szabadidő aktív eltöltésének biztosítása a munkavállalók és családtagjaik részére szervezett formában.


Mátra Sportegyesület: https://mse25.webnode.hu/