Mátra Csoport
A vállalat jövőképének fontos pillére a leányvállalatainál meglévő szaktudás, tapasztalat és a speciális technológiák megléte. A társaságok az erőmű és a bányák kiszolgálásán túl piacképes termelői és szolgáltatási kapacitással rendelkeznek, amelyek biztos alapot nyújtanak a térség iparfejlesztési programjának megvalósulásához.

Geosol Kft.


Az Társaság Magyarország legtapasztaltabb és legdinamikusabban fejlődő megújuló tüzelőanyag kereskedő és gyártó vállalata. Célja a hagyományos és biomassza tüzelésű erőművek ellátása jó minőségű alternatív tüzelőanyagok széles választékával, amivel lehetővé válik a fosszilis energiahordozók kiváltása, a CO2 pozíciók javítása, amely termékfejlesztési tevékenységénél kiemelt szempontot képez. A fejlesztés fő iránya a biomassza termékek mellett a hulladékok energetikailag hasznosítható részeinek üzleti felhasználása volt. Több mint 10 éves innovatív működése teremtette meg az alapját annak, hogy itt jöjjön létre az ország legösszetettebb és legkorszerűbb komplex biomassza- és hulladékkezelő rendszere, mellyel ellátja a Mátrai Erőművet. 2010 óta pedig 2 csőszalaggal kapcsolódik az erőmű rendszereihez, amelyeken biomasszával (mezőgazdasági melléktermékek és anyagok), valamint kommunális - és ipari hulladék előválogatott és előkezelt frakcióinak energetikailag hasznosítható részével járul hozzá az áramtermeléshez.
Termékportfóliójában a vállalat fenntartja a biomassza tüzelőanyag dominanciáját, ugyanakkor stratégiája megvalósításának kiemelten fontos része a hulladékból előállított tüzelőanyag termékek egyenletes fejlesztése. Ezzel tartja fenn a hulladék alapú technológiák területén fennálló technológiai előnyét és piacvezető pozícióját, valamint járul hozzá a fenntartható gazdaság és a környezetvédelem általános céljaihoz.
Másodlagos prioritás a biomassza tüzelésű erőművek tüzelőanyaggal történő ellátása kereskedelmi partnerként. A cég erőmű partnerei a GEOSOL által biztosított tüzelőanyag felhasználása révén „megújuló-áram” (KÁT/METÁR/barna prémium) átvételi árakra válnak jogosulttá, amelynek jelentős üzleti és környezetvédelmi előnyei vannak.MVM Mátra Gép. Kft. (korábban: Mátrai Erőmű Központi Karbantartó Kft.)


A Társaság a külfejtéses bányászat gépészeti berendezéseinek hazai kivitelezéseiben és karbantartásában szerzett több mint harminc éves tapasztalatok bázisán alakult meg 1993-ban. A társaság nem csak az erőműnek és bányáinknak gyárt, vagy javít gépeket, hanem komoly hazai, illetve külföldi piaci megrendeléseket is teljesít. Garantált minőségben és rugalmas határidővel vállalkozik kis- és nagyméretű alkatrészek forgácsolására, fogaskerekek gyártására, alkatrészek hőkezelésére, hajtóművek és villamos forgógépek javítására. Folyamatosan gyárt külföldi mélyművelésű és külszínfejtéses bányákba bányagép fődarabokat, acélszerkezeti elemeket. Emellett törőberendezéseket is gyártott már a megsemmisítendő gépjárművek karosszériájának aprításához Mexikóba, Japánba, több európai országba.MVM Mátra Mélyépítő Kft. (korábban: Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft.)


2019 júniusában Visontán a Keleti III. bányában kezdte meg tevékenységét. A társaság egyik fő profilja a visontai és bükkábrányi külszíni bányákban az üledékes ásványi anyag és a lignit lánctalpas kotrógépekkel való jövesztése, a kitermelt anyag gépkocsikra rakása és elszállítása, az ehhez szükséges egyéb technológiák elvégzése. A másik fő tevékenység ugyanezen üzemekben a bányászati berendezések üzemének támogatása, kiszolgálása. A Mátrai Erőmű megbízásából a cég végzi a bányabeli utak építését, patakmeder építést és takarítást, régészeti tevékenységhez kapcsolódó földmunkákat, rekultivációs munkákat, PV területek előkészítését, gépkocsis szállításokat, valamint dózerek bérbeadásával és üzemanyag értékesítéssel is foglalkozik.
Melyepito


Bakony-Sol Kft.


A Társaság teljes neve: Bakony-Sol Tüzelőanyag Előkészítő és Feldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság

A Társaság székhelye: 1143 Budapest, Ilka utca 2-4. 

Cégjegyzék száma: Cg.01-09-928627